Laatste nieuws

Bachelor-afstudeerpresentatie over datasysteemeditor Frensel Forms

De bachelorstudenten Alex Mekkering, Teun Theunissen en Joop van de Heijning geven op dinsdag 26 mei 2015 in Utrecht de eindpresentatie van het project 'Protégé Fresnel Forms' in het kader van de cursus Afstudeerproject bachelor informatica (ABI).

Lees meer »

Oproep aan studenten

om zitting te nemen in een van de opleidingscommissies van het wetenschapsgebied Informatica en informatiekunde.

Lees meer »

Afstudeerpresentatie ABI-team 32 over JavaScript examiner

De bachelorstudenten Boris Arkenaar, Ronald Kluft en Bram Nieuwenhuize houden op dinsdag 26 mei 2015 in Utrecht de eindpresentatie van hun afstudeerproject bachelor Informatica 'JavaScript examiner'.

Lees meer »

Open Universiteit gaat MOOC 'Data science' ontwikkelen

Samen met Tilburg University heeft de faculteit Management, Science & Technology van de Open Universiteit bij Surf een voorstel ingediend voor een project in het kader van de tender Open Online Onderwijs. Doel van het project is een MOOC te ontwikkelen over 'Data science voor alfa en gamma'. Onlangs heeft het ministerie van OCW besloten dat het project uitgevoerd en gefinancierd wordt. Het project sluit goed aan bij de ontwikkelingen die afgelopen maanden door de faculteit zijn ingezet op het gebied van Big data, Business intelligence en Smart services.

Lees meer »

Hoger onderwijs gaat voor duurzaamheid

Op 29 mei 2015 vindt het grootste duurzaamheidsevenement in het hoger onderwijs plaats. Op die datum organiseert SURF met een aantal partnerorganisaties de lustrumeditie van symposium Groene ICT en Duurzaamheid (SGI 2015). Het symposium wordt gecombineerd met de SustainaBul Experience van landelijk studentennetwerk Morgen. Het evenement vindt van 9.30-17.00 uur plaats op Hogeschool Leiden.

Lees meer »

Masters Computer Science en Software Engineering topopleidingen

De Open Universiteit is in de Keuzegids Masters 2015, die 25 maart is verschenen, 'de best beoordeelde universiteit voor masters'. Zes van de negen masters scoren de eerste plaats in de rankings van hun studierichtingen. Bovendien kent de redactie twee van de negen beoordeelde masteropleidingen het predicaat 'topopleiding' toe: de masteropleidingen Computer Science en Software Engineering. In de Keuzegids Universiteiten 2015, waarin alle wo-bachelors worden vergeleken, werd de OU al uitgeroepen tot 'Beste universiteit 2015'.

Lees meer »

Startbijeenkomst masteropleiding Software Engineering

Op zaterdag 19 september 2015 zal in studiecentrum Utrecht een startbijeenkomst plaatsvinden van de masteropleiding Software Engineering, voor nieuwe en gevorderde studenten van de masters Software Engineering en Computer Science.

Lees meer »