Laatste nieuws

Keuzegids: zeer goede perspectieven wo-informatici

Informatici en informatiekundigen met een wo-opleiding hebben zeer goede perspectieven op de arbeidsmarkt, in tegenstelling tot hbo-informatici. Dat is te lezen op de website van de Keuzegids, die deze week de OU-bacheloropleiding Informatica heeft uitgeroepen tot beste van Nederland.

Lees meer »

CSERC 2014 begin november in Berlijn

Op 5 en 6 november 2014 wordt in Berlijn de vierde editie gehouden van CSERC: de 'Computer Science Education Research Conference'. De Open Universiteit is initiatiefnemer van deze conferentie. De deelnemers komen uit de hele wereld.

Lees meer »

OU-bacheloropleiding Informatica beste van Nederland

De bacheloropleiding Informatica van de Open Universiteit is uitgeroepen tot de beste van Nederland in de Keuzegids Universiteiten 2015, die deze week is verschenen. Bovendien heeft de opleiding het predicaat Topopleiding gekregen.

Lees meer »

Enterprise Architecture thema TouW-symposium

Het jaarlijkse Touw-Informaticasymposium, op zaterdag 22 november in het studiecentrum in Amsterdam, heeft deze keer als thema Enterprise Architecture. Dit thema, tevens de naam van een nieuwe mastercursus, is gekozen door voormalig decaan Lex Bijlsma. Het programma staat ook in het teken van zijn afscheid in verband met zijn emeritaat.

Lees meer »

Informatica voor havo en vwo op de schop onder leiding van OU-informaticus

Het examenprogramma voor het keuzevak informatica in de bovenbouw havo/vwo gaat volledig op de schop. Een vernieuwingscommissie geleid door Erik Barendsen, hoogleraar aan de Open Universiteit en universitair hoofddocent aan de Radboud Universiteit, gaat ervoor zorgen dat scholieren de digitale wereld in de toekomst beter begrijpen en er zelf aan kunnen bijdragen.

Lees meer »

Sustainability Challenge 2014

Dit najaar wordt de tweede editie van de Sustainability Challenge georganiseerd: de duurzaamste business case-competitie van Nederland. Tijdens deze Challenge bedenken honderd studenten en recent afgestudeerden uit heel Nederland een oplossing voor een aan duurzaamheid gerelateerd vraagstuk van een bedrijf.

Lees meer »