Welkom!

Welkom op het portaal Onderwijs- en Leerwetenschappen, waarin u alle relevante informatie vindt waarmee u zich nader kunt bekwamen in dit vakgebied. Als u inlogt krijgt u persoonlijke tools zoals het Dashboard en kunt u cursussen bestellen.

Evenementen

Actueel

Van 7 tot 14 Oktober 2015 verzorgt Desiree Joosten-ten Brinke de masterclass "Eigentijds Toetsen".

In deze gratis masterclass staat de volgende vraag centraal: "Wat zijn huidige ontwikkelingen die de kwaliteit van toetsing kunnen verhogen?" Heeft u interesse? Dan kunt u zich inschrijven via deze link
 

Op 9 Oktober 2015 vindt de Welten conferentie, genaamd "De praktijk van het praktijkonderzoek" plaats.

De centrale vragen die aan de orde komen, zijn: Wat is praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek, PWO? Hoe werkt dat in de praktijk? De dag staat in het teken van het uitwisselen van ervaringen met het doen van onderzoek in een samenwerkingsrelatie tussen theorie en praktijk.

Voor meer informatie klikt u hier

Neue Blogs

Paul Kirschner
Nachrichten: 64
Sterne: 40
Datum: 04.10.15
Olga Firssova
Nachrichten: 1
Sterne: 4
Datum: 09.09.15
Fleur Prinsen
Nachrichten: 1
Sterne: 5
Datum: 31.08.15
Fleur Prinsen
Nachrichten: 19
Sterne: 1
Datum: 31.08.15
Francis Brouns
Nachrichten: 1
Sterne: 0
Datum: 02.07.15

Blogs

Het handhaven van je online learner identity, een mogelijke oplossing

Je online identity als lerende bestaat uit alle sporen die je op het internet achterlaat. Die sporen zijn belangrijk omdat recommender systemen (denk aan Amazon die je boeken aanbeveelt) je kunnen helpen op maat gesneden leerarrangementen aan te bieden (en nog veel meer). Maar als je iedereen zomaar toegang geeft tot die data, betekent dat een groot gevaar van inbreuk op je privacy. In een al wat oudere blogpost heb ik beschreven wat de contouren van dit probleem zijn. In een nieuwe post bespreek ik een mogelijke oplossing.