Welkom!

Welkom op het portaal Onderwijs- en Leerwetenschappen, waarin u alle relevante informatie vindt waarmee u zich nader kunt bekwamen in dit vakgebied. Als u inlogt krijgt u persoonlijke tools zoals het Dashboard en kunt u cursussen bestellen.

Evenementen

Actueel

Conferentie Leren, doceren en technologie: theorie en praktijk ontmoeten elkaar

Als onderwijspraktijk en onderwijsonderzoek de krachten bundelen om de uitdagingen van de 21e eeuw aan te gaan, staan 'evidence informed' implementaties van innovatief onderwijs garant voor succes. Dat is de insteek van de conferentie 'Leren, doceren en technologie: theorie en praktijk ontmoeten elkaar' die het Welten-instituut op 7 november 2014 organiseert bij het Evoluon in Eindhoven.

Meer informatie?

Gratis online masterclass 'Gespreid leiderschap' met Prof. dr. Joseph Kessels

In deze masterclass van 27 augustus - 2 september verkennen we factoren die een rol spelen bij de professionele ontwikkeling van leraren. In het bijzonder gespreid leiderschap waarbij leraren het initiatief nemen om invloed uit te oefenen op een thema of onderwerp, waarop zij specifieke ervaring en expertise hebben. De centrale vraag is of gespreid leiderschap aanzet tot duurzame professionele ontwikkeling.

Meer informatie en inschrijven

Welten-instituut verzorgt Nederlandstalige MOOC Blended learning ontwikkelen

Vanaf 15 september 2014 verzorgt het Welten-instituut van de Open Universiteit een Nederlandstalige massive open online course over het ontwikkelen van blended learning.

Meer informatie?

Professionalisering

Leertraject: leren en doceren in de 21e eeuw

 

Snel, flexibel en op hoog niveau uw expertise op peil houden.

Leertraject

Neue Blogs

Ellen Rusman
Nachrichten: 1
Sterne: 0
Datum: 17.07.14
Ellen Rusman
Nachrichten: 11
Sterne: 3
Datum: 16.07.14
Paul Kirschner
Nachrichten: 39
Sterne: 36
Datum: 07.07.14
Francis Brouns
Nachrichten: 10
Sterne: 1
Datum: 18.06.14

Blogs

Het handhaven van je online learner identity, een mogelijke oplossing

Je online identity als lerende bestaat uit alle sporen die je op het internet achterlaat. Die sporen zijn belangrijk omdat recommender systemen (denk aan Amazon die je boeken aanbeveelt) je kunnen helpen op maat gesneden leerarrangementen aan te bieden (en nog veel meer). Maar als je iedereen zomaar toegang geeft tot die data, betekent dat een groot gevaar van inbreuk op je privacy. In een al wat oudere blogpost heb ik beschreven wat de contouren van dit probleem zijn. In een nieuwe post bespreek ik een mogelijke oplossing.