Welkom!

Welkom op het portaal Onderwijs- en Leerwetenschappen, waarin u alle relevante informatie vindt waarmee u zich nader kunt bekwamen in dit vakgebied. Als u inlogt krijgt u persoonlijke tools zoals het Dashboard en kunt u cursussen bestellen.

Evenementen

Actueel

Aankondiging Online masterclass ' Sociaal leren en Learning Analytics'

In deze gratis online masterclass, die loopt van 2 september 2015 tot 11 september 2015, zullen Prof. Dr. Maarten de Laat en Bieke Schreurs ingaan op hoe je studenten efficiënt samen laat leren binnen een online omgeving. Aan de orde komen de vormgeving, monitoring, evaluatie en bijsturing van online sociaal leren.

U kunt zich inschrijven via deze link

Neue Blogs

Paul Kirschner
Nachrichten: 60
Sterne: 40
Datum: 20.08.15
Francis Brouns
Nachrichten: 1
Sterne: 0
Datum: 02.07.15
inge van der Wurff
Nachrichten: 1
Sterne: 0
Datum: 01.07.15
Arnoud Evers
Nachrichten: 1
Sterne: 0
Datum: 27.04.15
Howard Spoelstra
Nachrichten: 7
Sterne: 2
Datum: 26.04.15

Blogs

Het handhaven van je online learner identity, een mogelijke oplossing

Je online identity als lerende bestaat uit alle sporen die je op het internet achterlaat. Die sporen zijn belangrijk omdat recommender systemen (denk aan Amazon die je boeken aanbeveelt) je kunnen helpen op maat gesneden leerarrangementen aan te bieden (en nog veel meer). Maar als je iedereen zomaar toegang geeft tot die data, betekent dat een groot gevaar van inbreuk op je privacy. In een al wat oudere blogpost heb ik beschreven wat de contouren van dit probleem zijn. In een nieuwe post bespreek ik een mogelijke oplossing.