Welkom!

Welkom op het portaal Onderwijs- en Leerwetenschappen, waarin u alle relevante informatie vindt waarmee u zich nader kunt bekwamen in dit vakgebied. Als u inlogt krijgt u persoonlijke tools zoals het Dashboard en kunt u cursussen bestellen.

Evenementen

Actueel

Online masterclass 'Open online onderwijs: disruptieve innovatie of oude wijn in nieuwe zakken?'

In deze gratis online masterclass van 19 t/m 26 november gaat Dr. Marco Kalz in op het fenomeen 'open online onderwijs', en worden de elkaar deels tegensprekende opvattingen over het belang van MOOCs op basis van wetenschappelijke literatuur en lopend onderzoek behandeld.

Meer informatie en inschrijven?

Professionalisering

Leertraject: leren en doceren in de 21e eeuw

 

Snel, flexibel en op hoog niveau uw expertise op peil houden.

Leertraject

Neue Blogs

Paul Kirschner
Nachrichten: 49
Sterne: 38
Datum: 11.11.14
Marion de Bie
Nachrichten: 1
Sterne: 0
Datum: 11.11.14
Celeste Meijs
Nachrichten: 1
Sterne: 0
Datum: 10.11.14
Stefaan Ternier
Nachrichten: 10
Sterne: 0
Datum: 06.11.14

Blogs

Het handhaven van je online learner identity, een mogelijke oplossing

Je online identity als lerende bestaat uit alle sporen die je op het internet achterlaat. Die sporen zijn belangrijk omdat recommender systemen (denk aan Amazon die je boeken aanbeveelt) je kunnen helpen op maat gesneden leerarrangementen aan te bieden (en nog veel meer). Maar als je iedereen zomaar toegang geeft tot die data, betekent dat een groot gevaar van inbreuk op je privacy. In een al wat oudere blogpost heb ik beschreven wat de contouren van dit probleem zijn. In een nieuwe post bespreek ik een mogelijke oplossing.