Voordat u begint...

Welkom bij deze gratis cursus! Als u deze cursus heeft bestudeerd, dan heeft u een deel van een OU mastercursus op het gebied van de onderwijswetenschappen afgerond. U krijgt daarbij een goed beeld van een wetenschappelijke studie aan de Open Universiteit.

Houd u er bij het bestuderen rekening mee dat:

  1. Deze cursus op het niveau van een universitaire master wordt aangeboden. Vereist is dus een hbo- of wo-opleiding, of een daarmee vergelijkbaar werk- en denkniveau.
  2. Deze cursus vooral geschikt is voor mensen die in onderwijs, opleiding of HRD werkzaam zijn.
  3. De meeste bronmaterialen in de wetenschap Engelstalig zijn. Dit geldt dus ook voor de cursusmaterialen. De begeleiding en opdrachten zijn in het Nederlands.
  4. Deze cursus anders is dan de volledige cursussen die u krijgt als u bent ingeschreven als student. Deze gratis cursussen bevatten geen begeleiding en u heeft geen contact met medestudenten.
  5. Deze cursus uitgaat van het didactisch concept actief leren. U wordt gevraagd zelf actief na te denken, te reflecteren, bronnen te bestuderen, problemen op te lossen en rapportages te maken. Daardoor wordt de stof beter 'eigen' gemaakt, u onthoudt het langer en beter en kunt het sneller toepassen in de praktijk.
  6. Studeren aan de Open Universiteit betekent dat u in uw eigen tempo, in uw eigen tijd en op iedere plaats kunt studeren. Om dat mogelijk te maken wordt veel gebruik gemaakt van ICT, zowel voor het bestuderen van leermaterialen als in de contacten met docenten en medestudenten. Het kunnen omgaan met computers en Internet is dan ook een vereiste.
  7. Deze cursus is gemaakt in OpenU, dat is een nieuw systeem dat de OU momenteel aan het opbouwen is om studeren en levenlang leren te vergemakkelijken. U kunt als u wilt een gratis account op OpenU aanmaken door de login optie te kiezen rechtsboven aan deze pagina. Als u bent ingelogd kunt u ook opmerkingen maken bij bepaalde studietaken. U krijgt ook een persoonlijke omgeving waarin u contacten met medestudenten kunt leggen.

Wilt u direct beginnen met studeren? Kies dan in het menu aan de linkerkant de optie Cursusinhoud.

Veel succes!