Introductie FAQ OpenU

Over OpenU

Een antwoord op veelgestelde vragen OpenU vindt u op deze pagina.

Over Studeren

Voor informatie over studeren bij de Open Universiteit

Andere vragen

Voor antwoorden op andere vragen

Direct contact

Direct contact

Van FAQ naar FGA (Frequently Given Answers)

« Terug

Voor wie is OpenU?

OpenU is voor iedereen die bij wil blijven op hun vakgebied. Vooralsnog op het gebied van Onderwijs- en Leerwetenschappen, Informatica en Managementwetenschappen. Binnen het portaal van OpenU kennen wij vier typen gebruikers:

  • Belangstellenden. Iedereen die interesse heeft in de inhoud van de portal. Zij kunnen kennis nemen van van nieuwsberichten, blogposts, gratis cursussen, en dergelijke. Maar zij krijgen niet alle informatie te zien, en hebben beperkte rechten. Zij kunnen bijvoorbeeld niet reageren op anderen.
  • Geregistreerde gebruikers: Zij kunnen niet alleen kennis nemen van de vrij toegankelijke informatie, maar ook reageren, een profiel aanmaken en contacten leggen met andere gebruikers. U kunt zich gratis registreren.
  • Kennisabonnees. Voor een beperkt bedrag per jaar hebben vanaf september 2011 kennisabonnees toegang tot extra producten en diensten. De inhoud en prijs van een abonnement is afhankelijk van het leerstofgebied. Kennisabonnees zijn echter geen studenten. Zij kunnen bijvoorbeeld geen feedback vragen van docenten, en geen tentamens maken. Kennisabonnees ontvangen ook geen diploma of certificaat.
  • Studenten van de OU. Het portaal OpenU wordt ook gebruikt om met studenten van de OU te communiceren. Bij Onderwijs- en Leerwetenschappen gebruikt men OpenU ook om te studeren.