Bachelor Informatica Topopleidng

Top-opleiding 2015

Cursus in de schijnwerper

Webapplicaties: de clientkant

De cursus Webapplicaties: de clientkant is grondig gereviseerd. De nadruk ligt in deze cursus op het netjes – volgens de principes van Software Engineering – kunnen programmeren van de clientkant van webapplicaties in JavaScript. Daarbij worden HTML5 en CSS kort behandeld: een JavaScriptprogrammeur moet de basisprincipes goed kennen, maar hoeft geen volleerd webdeveloper te zijn.

Bij het programmeren van webapplicaties maakt u in deze cursus gebruik van de library jQuery, onder andere omdat de ontwikkelingen van JavaScript in de toekomst waarschijnlijk in de richting zullen gaan van deze library. Daarnaast behandelen we kort het programmeren van de serverkant, zodat u inzicht krijgt in wat er aan de serverkant gebeurt.

Wanneer u de cursus hebt afgerond, bent u in staat om onder meer webapps te implementeren, waarin Ajax wordt gebruikt om met de server te communiceren. U kunt uw programma's bovendien zo opstellen dat uw applicatie goed onderhoudbaar is: een belangrijke eis bij elke webapplicatie.

naar de cursus Webapplicaties: de clientkant »

Laatste nieuws

Keuzegids: zeer goede perspectieven wo-informatici

Informatici en informatiekundigen met een wo-opleiding hebben zeer goede perspectieven op de arbeidsmarkt, in tegenstelling tot hbo-informatici. Dat is te lezen op de website van de Keuzegids, die deze week de OU-bacheloropleiding Informatica heeft uitgeroepen tot beste van Nederland.

Lees meer »

CSERC 2014 begin november in Berlijn

Op 5 en 6 november 2014 wordt in Berlijn de vierde editie gehouden van CSERC: de 'Computer Science Education Research Conference'. De Open Universiteit is initiatiefnemer van deze conferentie. De deelnemers komen uit de hele wereld.

Lees meer »

OU-bacheloropleiding Informatica beste van Nederland

De bacheloropleiding Informatica van de Open Universiteit is uitgeroepen tot de beste van Nederland in de Keuzegids Universiteiten 2015, die deze week is verschenen. Bovendien heeft de opleiding het predicaat Topopleiding gekregen.

Lees meer »

Enterprise Architecture thema TouW-symposium

Het jaarlijkse Touw-Informaticasymposium, op zaterdag 22 november in het studiecentrum in Amsterdam, heeft deze keer als thema Enterprise Architecture. Dit thema, tevens de naam van een nieuwe mastercursus, is gekozen door voormalig decaan Lex Bijlsma. Het programma staat ook in het teken van zijn afscheid in verband met zijn emeritaat.

Lees meer »

Informatica voor havo en vwo op de schop onder leiding van OU-informaticus

Het examenprogramma voor het keuzevak informatica in de bovenbouw havo/vwo gaat volledig op de schop. Een vernieuwingscommissie geleid door Erik Barendsen, hoogleraar aan de Open Universiteit en universitair hoofddocent aan de Radboud Universiteit, gaat ervoor zorgen dat scholieren de digitale wereld in de toekomst beter begrijpen en er zelf aan kunnen bijdragen.

Lees meer »

Sustainability Challenge 2014

Dit najaar wordt de tweede editie van de Sustainability Challenge georganiseerd: de duurzaamste business case-competitie van Nederland. Tijdens deze Challenge bedenken honderd studenten en recent afgestudeerden uit heel Nederland een oplossing voor een aan duurzaamheid gerelateerd vraagstuk van een bedrijf.

Lees meer »

Certified Professional Program in de schijnwerper

Gecertificeerd Javaprogrammeur

Dit Certified Professional Program leidt u op tot een volwaardig Javaprogrammeur met een gedegen theoretische kennis en een goede praktische vaardigheid.

In de opleiding ligt de nadruk op toepassingsgerichte opdrachten, in combinatie met de theorie van Java en objectoriëntatie (OO). De ervaring leert dat cursisten voldoende bezinkingstijd nodig hebben om zich het OO-paradigma eigen te maken. Hiermee is bij de opzet van het programma rekening gehouden: er is dus geen sprake van een stoom- of knoppencursus.

naar Certified Professional Program Javaprogrammeur »

Blogs van medewerkers

ICT4S

ICT4S ofwel Duurzaamheid van en door ICT Van zondag 24 tot en met dinsdag 26 augustus woonde ik in Stockholm het tweede wereldwijde conges ICT4S bij. Colin Pattinson en ik vertegenwoordigden...

OUX: van pilot naar NOM?

Toen we – inmiddels bijna twee jaar geleden – zijn gestart met OUX was onduidelijk wat de toekomst en consequenties zouden zijn van deze pilot. Inmiddels is duidelijk dat de OU-leiding veel ideeën...

Informatica: hoe lang nog?

Bij de meeste wetenschappen is het moment van hun ontstaan moeilijk aan te wijzen. Is de wiskunde begonnen toen de oude Egyptenaren regels opstelden om de dankzij overstroming van de Nijl...

Asynchrone communicatie in het onderwijs

Asynchrone verbindingen, weten we uit de Informatica. Als je vanuit een webpagina synchroon verbinding legt met een webserver (bijvoorbeeld door op een link te klikken of een fomulier op te sturen)...

Security conferenties

In de afgelopen weken woonde ik twee interessante conferenties bij, waarvan hier een kort verslag. Allereerst was dit ICT.OPEN 2013 eind november te Eindhoven, waar dit jaar 6 thema's...

Infographic