Cursus in de schijnwerper

Webapplicaties: de clientkant

De cursus Webapplicaties: de clientkant is grondig gereviseerd. De nadruk ligt in deze cursus op het netjes – volgens de principes van Software Engineering – kunnen programmeren van de clientkant van webapplicaties in JavaScript. Daarbij worden HTML5 en CSS kort behandeld: een JavaScriptprogrammeur moet de basisprincipes goed kennen, maar hoeft geen volleerd webdeveloper te zijn.

Bij het programmeren van webapplicaties maakt u in deze cursus gebruik van de library jQuery, onder andere omdat de ontwikkelingen van JavaScript in de toekomst waarschijnlijk in de richting zullen gaan van deze library. Daarnaast behandelen we kort het programmeren van de serverkant, zodat u inzicht krijgt in wat er aan de serverkant gebeurt.

Wanneer u de cursus hebt afgerond, bent u in staat om onder meer webapps te implementeren, waarin Ajax wordt gebruikt om met de server te communiceren. U kunt uw programma's bovendien zo opstellen dat uw applicatie goed onderhoudbaar is: een belangrijke eis bij elke webapplicatie.

naar de cursus Webapplicaties: de clientkant »

Laatste nieuws

Afstudeerpresentatie Azar Lalmohamed

Azar Lalmohamed presenteert op dinsdag 28 oktober 2014 om 11.30 uur in Utrecht zijn afstudeerverslag 'Expressing Hohfeldian legal concepts, traceability and ambiguity with a relation algebra-based information system' in het kader van de masterstudie Business Process Management and IT.

Lees meer »

Afstudeerpresentatie Annemarie van Gelder

OU-studente Annemarie van Gelder presenteert op dinsdag 28 oktober 2014 om 10.00 uur in Utrecht haar afstudeerverslag 'Requirements Management: theorie en praktijk' in het kader van de masterstudie Business Process Management and IT.

Lees meer »

Enterprise Architecture thema TouW-symposium

Het jaarlijkse Touw-Informaticasymposium, op zaterdag 22 november in het studiecentrum in Amsterdam, heeft deze keer als thema Enterprise Architecture. Dit thema, tevens de naam van een nieuwe mastercursus, is gekozen door voormalig decaan Lex Bijlsma. Het programma staat ook in het teken van zijn afscheid in verband met zijn emeritaat.

Lees meer »

Informatica voor havo en vwo op de schop onder leiding van OU-informaticus

Het examenprogramma voor het keuzevak informatica in de bovenbouw havo/vwo gaat volledig op de schop. Een vernieuwingscommissie geleid door Erik Barendsen, hoogleraar aan de Open Universiteit en universitair hoofddocent aan de Radboud Universiteit, gaat ervoor zorgen dat scholieren de digitale wereld in de toekomst beter begrijpen en er zelf aan kunnen bijdragen.

Lees meer »

Sustainability Challenge 2014

Dit najaar wordt de tweede editie van de Sustainability Challenge georganiseerd: de duurzaamste business case-competitie van Nederland. Tijdens deze Challenge bedenken honderd studenten en recent afgestudeerden uit heel Nederland een oplossing voor een aan duurzaamheid gerelateerd vraagstuk van een bedrijf.

Lees meer »

Certified Professional Program in de schijnwerper

Gecertificeerd Javaprogrammeur

Dit Certified Professional Program leidt u op tot een volwaardig Javaprogrammeur met een gedegen theoretische kennis en een goede praktische vaardigheid.

In de opleiding ligt de nadruk op toepassingsgerichte opdrachten, in combinatie met de theorie van Java en objectoriëntatie (OO). De ervaring leert dat cursisten voldoende bezinkingstijd nodig hebben om zich het OO-paradigma eigen te maken. Hiermee is bij de opzet van het programma rekening gehouden: er is dus geen sprake van een stoom- of knoppencursus.

naar Certified Professional Program Javaprogrammeur »

Blogs van medewerkers

ICT4S

ICT4S ofwel Duurzaamheid van en door ICT Van zondag 24 tot en met dinsdag 26 augustus woonde ik in Stockholm het tweede wereldwijde conges ICT4S bij. Colin Pattinson en ik vertegenwoordigden...

OUX: van pilot naar NOM?

Toen we – inmiddels bijna twee jaar geleden – zijn gestart met OUX was onduidelijk wat de toekomst en consequenties zouden zijn van deze pilot. Inmiddels is duidelijk dat de OU-leiding veel ideeën...

Informatica: hoe lang nog?

Bij de meeste wetenschappen is het moment van hun ontstaan moeilijk aan te wijzen. Is de wiskunde begonnen toen de oude Egyptenaren regels opstelden om de dankzij overstroming van de Nijl...

Op zoek naar een nieuwe collega

Ik ben heel blij dat we bij de Open Universiteit een nieuwe Universitair Docent voor de Master Software Engineering kunnen aannemen. De Master Software Engineering heeft een jaarlijkse...

Asynchrone communicatie in het onderwijs

Asynchrone verbindingen, weten we uit de Informatica. Als je vanuit een webpagina synchroon verbinding legt met een webserver (bijvoorbeeld door op een link te klikken of een fomulier op te sturen)...

Infographic