Bachelor Informatica Topopleidng

Top-opleiding 2015

Cursus in de schijnwerper

Webapplicaties: de clientkant

De cursus Webapplicaties: de clientkant is grondig gereviseerd. De nadruk ligt in deze cursus op het netjes – volgens de principes van Software Engineering – kunnen programmeren van de clientkant van webapplicaties in JavaScript. Daarbij worden HTML5 en CSS kort behandeld: een JavaScriptprogrammeur moet de basisprincipes goed kennen, maar hoeft geen volleerd webdeveloper te zijn.

Bij het programmeren van webapplicaties maakt u in deze cursus gebruik van de library jQuery, onder andere omdat de ontwikkelingen van JavaScript in de toekomst waarschijnlijk in de richting zullen gaan van deze library. Daarnaast behandelen we kort het programmeren van de serverkant, zodat u inzicht krijgt in wat er aan de serverkant gebeurt.

Wanneer u de cursus hebt afgerond, bent u in staat om onder meer webapps te implementeren, waarin Ajax wordt gebruikt om met de server te communiceren. U kunt uw programma's bovendien zo opstellen dat uw applicatie goed onderhoudbaar is: een belangrijke eis bij elke webapplicatie.

naar de cursus Webapplicaties: de clientkant »

Laatste nieuws

Presentaties TouW-symposium 'Enterprise architecture' beschikbaar

Op zaterdag 22 november 2014 was in het OU-studiecentrum in Amsterdam het jaarlijkse TouW-Informaticasymposium, voor studenten en docenten van het wetenschapsgebied Informatica en informatiekunde. Deze keer was het thema 'Enterpise architecture'.

Lees meer »

Computer Science Education Research Conference 2015

De eerstvolgende Computer Science Education Research Conference (CSERC) vindt plaats op 23 en 24 april 2015 in Enschede. De organisatie van deze jaarlijkse conferentie is in handen van de Open Universiteit.

Lees meer »

Startbijeenkomst masteropleiding Software Engineering

Op donderdag 5 februari 2015 zal in studiecentrum Utrecht een startbijeenkomst plaatsvinden van de masteropleiding Software Engineering, voor nieuwe en gevorderde studenten van de masters Software Engineering en Computer Science.

Lees meer »

Keuzegids: zeer goede perspectieven wo-informatici

Informatici en informatiekundigen met een wo-opleiding hebben zeer goede perspectieven op de arbeidsmarkt, in tegenstelling tot hbo-informatici. Dat is te lezen op de website van de Keuzegids, die deze week de OU-bacheloropleiding Informatica heeft uitgeroepen tot beste van Nederland.

Lees meer »

Certified Professional Program in de schijnwerper

Gecertificeerd Javaprogrammeur

Dit Certified Professional Program leidt u op tot een volwaardig Javaprogrammeur met een gedegen theoretische kennis en een goede praktische vaardigheid.

In de opleiding ligt de nadruk op toepassingsgerichte opdrachten, in combinatie met de theorie van Java en objectoriëntatie (OO). De ervaring leert dat cursisten voldoende bezinkingstijd nodig hebben om zich het OO-paradigma eigen te maken. Hiermee is bij de opzet van het programma rekening gehouden: er is dus geen sprake van een stoom- of knoppencursus.

naar Certified Professional Program Javaprogrammeur »

Blogs van medewerkers

CSERC 2014 in Berlijn

Woensdag 5 tot en met donderdag 6 november vond in Berlijn, in een gebouw van de Freie Universität Berlin, CSERC plaats, de Computer Science Education Research Conference. Het was een kleine...

Onderzoek naar programmeertutoren op CSERC

Van 5 tot en met 7 november  waren Hieke Keuning en Johan Jeuring in Berlijn bij de Computer Science Education Research Conference (CSERC) om hun onderzoek op het gebied van intelligente...

Niks weten van ICT kan niet meer!

In welk beroep je ook werkzaam bent, je krijgt in meer of mindere mate te maken met Informatie and Communitcatie Technologie of kortweg ICT. Wanneer een nieuw informatiesysteem, bijvoorbeeld een...

ICT4S

ICT4S ofwel Duurzaamheid van en door ICT Van zondag 24 tot en met dinsdag 26 augustus woonde ik in Stockholm het tweede wereldwijde conges ICT4S bij. Colin Pattinson en ik vertegenwoordigden...

OUX: van pilot naar NOM?

Toen we – inmiddels bijna twee jaar geleden – zijn gestart met OUX was onduidelijk wat de toekomst en consequenties zouden zijn van deze pilot. Inmiddels is duidelijk dat de OU-leiding veel ideeën...

Infographic