Actueel

Miniconferentie “Test jezelf en haal een hoger cijfer”

Op vrijdag 9 maart organiseert het Centre for Learning Sciences and Technologies een miniconferentie over de rol van het geheugen bij effectief leren. Tijdens de dag zal op bovenstaande stelling worden ingegaan.

Masterclass Hoe gebruik je ICT in het onderwijs: tips & tricks

In de week van 6 tot en met 12 februari 2012 vindt de door de Open Universiteit georganiseerde masterclass 'Hoe gebruik je ICT in het onderwijs: tips & tricks' plaats. Dr. Kathleen Schlusmans, manager IPO en expert op het gebied van afstandsleren en Rob Koper, hoogleraar-directeur CELSTEC zullen de masterclass verzorgen.

Oratie: teamwork leraren voorwaarde voor goed beroepsonderwijs

Om in het mbo leerlingen op te leiden tot goede vaklieden moeten leraren in teams beter functioneren. Dit wordt mogelijk als regionale opleidingscentra (roc's) hun leraren in staat stellen goed met veranderingen om te leren gaan. Dat stelt prof. dr. Loek Nieuwenhuis, bijzonder hoogleraar bij het Ruud de Moor Centrum in zijn oratie Een leven lang leren on the roc's! Een visie op het werken en leren in het mbo. Nieuwenhuis houdt zijn inaugurele rede op vrijdag 27 januari 2012 om 13.30 uur bij de OU in Heerlen.

Onderwijssymposium Brein & Leren

Dr. Renate de Groot en prof. dr. Els Boshuizen, beide werkzaam bij het CELSTEC, zullen op 25 januari 2012 een presentatie verzorgen tijdens het Onderwijssymposium Brein & Leren bij het Continium in Kerkrade. De presentatie van Renate de Groot, getiteld 'Het Puberbrein', gaat dieper in op recent hersenonderzoek over uitrijping van de hersenen. Els Boshuizen zal met haar presentatie 'Brein en Leren' ingaan op hoe de ontwikkeling van het brein het leren bepaalt.

Leidinggevenden zijn niet vervreemd van docenten

Dit is één van de conclusies uit het proefschrift van Bas de Wit dat in januari is verschenen. De kritiek op onderwijsmanagers in het voortgezet onderwijs komt voort uit vooroordelen en doorstaat kritische toetsing niet. De leidinggevenden zijn, in tegenstelling tot het dominante beeld, juist vaak loyale leiders. Dit uit zich niet alleen in de houding, maar ook in het gedrag van de leiders.

Saskia Brand-Gruwel benoemd tot hoogleraar Learning Sciences

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft dr. Saskia Brand-Gruwel benoemd tot hoogleraar Learning Sciences. De leerstoel is gepositioneerd bij het Education & Training Institute van het Centre for Learning Sciences and Technologies (CELSTEC). Het Education & Training Institute biedt onder andere de masteropleiding Learning Sciences aan.

Staatssecretaris Zijlstra zet het streven naar meer hoger opgeleiden opzij

Staatssecretaris Halbe Zijlstra vindt dat de kwaliteit van het hoger onderwijs belangrijker dan het aantal hoger opgeleiden. Hij heeft dan ook “liever wat minder hoger opgeleiden dan continu discussies over het niveau van het hoger onderwijs” aldus de Volkrant.

OU online masterclass over gebruik mobiele technologie in het onderwijs

Van 16 tot en met 22 januari 2012 vindt de door de Open Universiteit georganiseerde masterclass 'Hoe gebruik je mobiele technologie in het onderwijs?' plaats. Prof. dr. Marcus Specht, universitair hoofddocent bij CELSTEC, een onderzoeksinstituut van de Open Universiteit, en expert op het gebied van mobiel leren, verzorgt de masterclass.

Bijscholende leraar wordt de dupe van de langstudeerdersregeling

Dankzij de langstudeerdersregeling van staatssecretaris Halbe Zijlstra dreigen honderden leraren een boete van € 3.000 te krijgen. Dit terwijl de leraren anderzijds een vergoeding vanuit het ministerie ontvangen om te studeren.

Promotiebeurs voor docent Stoas

Het NWO heeft op 23 november 2011 een promotiebeurs voor leraren togekend aan drs. Hennie van Heijst, docent aan Stoas hogeschool. Zijn onderzoeksvoorstel is getiteld: Kennisontwikkeling in een online-leeromgeving: naar een beter resultaat.
Toont 1 - 10 van 154 resultaten.
Items per pagina 10
van 16