Waar gaat het over

Deze massive open online course is bedoeld voor docenten die een (bestaande) cursus (opnieuw) willen ontwerpen, en daarbij online leren willen afwisselen met face-to-face bijeenkomsten. Tijdens deze MOOC analyseren we verschillende voorbeelden van blended learning. U kunt daarnaast via een extra opdracht aan de slag gaan met het maken van een ontwerp van een cursus waarbij sprake is van een effectief en aantrekkelijk gebruik van internettechnologie. U bent in staat keuzes aan de hand van literatuur te onderbouwen.

Leerdoelen

  • Na afloop van deze MOOC is de deelnemer in staat de eigen onderwijspraktijk te versterken of te verbeteren op basis van voorbeelden van blended learning.
  • Na afloop van deze MOOC is de deelnemer in staat kritisch te reflecteren op de didactisch sterke en minder sterke kanten van een aantal technologieën die voor leren kunnen worden gebruikt.
  • Na afloop van deze MOOC is de deelnemer in staat een onderbouwd (her)ontwerp te maken voor een cursus waarbij online en face-to-face leren worden gecombineerd.

De MOOC start op 15 september 2014, en heeft een doorlooptijd van 8 weken. De studiebelasting bedraagt ongeveer 3 uur per week. Daarnaast kunt u zich verder verdiepen in blended learning, onder meer door een herontwerp te maken.

Deelname aan deze cursus is gratis. Als u een certificaat wenst, dan kiest u voor de betaalde versie (49,95 euro). U ontvangt het certificaat op basis van de opdrachten die u uitvoert. U kunt later altijd nog kiezen voor de betaalde versie, als u alsnog een certificaat wenst te ontvangen.

Deelnemers aan het leertraject 'Leren en doceren in de 21e eeuw' kunnen de gratis versie van deze MOOC in dit leertraject opnemen, en betalen niet extra voor certificering.

De materialen binnen deze cursus hebben de licentievoorwaarden CC BY-NC-SA van Creative Commons http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/, tenzij anders vermeld.

0 Bijlagen
10183 Weergaven
Reacties